Zomerdarts LDV

De Zomercompetitie van de Leidse Dartbond is een dartscompetitie waar gezelligheid het belangrijkste is.

Wij hopen dan ook dat alle captains en speelgelegenheden dit willen uitdragen tijdens de zomercompetitie, ook wanneer het op de finaledag spannend wordt.

Organisatie
De Leidse Dartbond organiseert in samenwerking met ATDarts deze Zomercompetitie.

Wij proberen de zomercompetitie voor alle teams zo gezellig en plezierig mogelijk te laten verlopen. Als er desondanks toch nog vragen of opmerkingen zijn, laat het ons dan weten!

Angelique 06 504 535 30 of Tilly 06 149 265 30

atdarts@outlook.com /  Facebook ATDarts

Finaledag inclusief een BBQ op Zaterdag 31 Augustus.

Downloads :

Informatie Zomercompetitie 2019

Wedstrijdformulier 2019

Speelwijze
Per wedstrijd zijn er 9 punten te verdelen over de twee spelende teams. Elke gespeelde partij levert een punt op voor het winnende team. Een wedstrijd wordt gespeeld volgens het onderstaande schema:

Vier single partijen: 501 best of 5
Vier koppel partijen: Tac Tics best of 3
Teamronde: 1001 best of 1

Indien beide captains het eens zijn over een aanpassing, kan van dit schema qua speltype afgeweken worden. 

De eerste partij van de wedstrijd wordt gestart door het uitteam. De tweede door het thuisteam, het derde door het uitteam enzovoort. enzovoort.

Wisselen van spelers mag uiteraard. Enige voorwaarde hierbij is dat een speler nadat hij gewisseld is niet meer mag meedoen als speler aan de wedstrijd.

Uitstellen
Indien een wedstrijd niet op de aangegeven datum gespeeld kan worden, dan kan deze wedstrijd in dezelfde speelweek ingehaald worden of in de inhaalweken.
Indien dit niet mogelijk is denken wij dat teams samen tot een bevredigende oplossing moeten kunnen komen. Voorwaarde hierbij is wel om de wedstrijdleiding hierover te informeren. 

Eindstand
We starten met de zomercompetitie in poules, waarbij elk team een keer uit en thuis tegen elkaar speelt. Door middel van de plaats waar het team eindigt plaats je je als team voor de finaledag ( winnaars- of verliezersronde ). Speelschema en informatie van de Finaledag wordt later bekend gemaakt.

Prijzen
De finales worden gespeeld voor de gezelligheid, maar uiteraard ook een beetje voor de Bekers.

De bekers worden uitgereikt op de finaledag met een aansluitende BBQ. Wij zien dan ook graag alle teams op deze finaledag terug zodat we hier een leuke dag van kunnen maken!

Op de finaledag zullen alle nummers 1 en 2 van de poule naar de winnaarsronde gaan en de nummers 3 en 4 naar de verliezersronde.

Alle nummers 1 en de beste nummer 2 zullen een bye krijgen
Alle nummers 3 en de beste nummer 4 zullen een bye krijgen
Dit betekend dat er 4 nummers 2 en 4 nummers 4 een voorronde spelen, hierna kunnen we starten met de kwart finales.

Later zullen wij nog een tijdsschema van de wedstrijden publiceren zodat je kan zien hoe laat jouw team zich uiterlijk dient te melden.