Johan van Velzen wint 2e Taveerne Ranking

Zondagmiddag was het tijd voor de 2e Taveerne Ranking in Bruincafe de Taveerne in Lisse. Waar naast het darten ook de gezelligheid voorop staat want Rene had weer voor lekkere hapjes gezorgd in de vorm van Bittergarnituur en deze keer met chips en zoutjes. De winnaars krijgen een geldbedrag naar aanleiding van hoeveel deelnemers er zijn en natuurlijk worden ook de punten toegekend voor de algemene ranking. Voor degene met de hoogste finish stond een bierpakket klaar. Deze keer waren er wederom weer nieuwe gezichten te zien de gebroeders Lars en Brent Plaisier, Winfried Dijker en Aad en Wim van Hage wisten ook de weg te vinden naar de Taveerne.

Nadat de loting was verricht door het automatische loting systeem kon het toernooi om 14 uur starten met de volgende poules die hieronder te zien zijn. Een ieder speelde 2 keer tegen elkaar in een best of 5 legs. 4 wedstrijden in de poule waarna de nummers 1 en 2 naar de knock-out  van winnaarsronde gingen en de nummer 3 naar de verliezersronde. Een mooie training voor de darters op elk niveau en rond het avondmaal klaar.

Na de poules kwamen de volgende kwartfinales van winnaarsronde en verliezersronde eruit rollen. Waar er gelijk al interessante wedstrijden op papier stonden te wachten in de winnaarsronde.

Zoals de wedstrijd tussen Wim van Hage en Johan van Velzen ging tot het gaatje in een best of 7 legs waar Johan 3-1 voor kwam wist Wim zich knap terug te vechten tot 3-3 in de beslissende leg kon Wim helaas de triple niet meer vinden en wist Johan alsnog de winnende dubbel te gooien. Ook zagen we een mooie broeder strijd tussen Lars en Brent helaas moest Lars toezien hoe zijn oudere broer Brent de wedstrijd naar zich toetrok en met 4-2 won.

In de verliezersronde lieten Siem de Joode en DirkJan den Hertog er geen gras over groeien in de halve finales beide wonnen hun wedstrijden met ruime cijfers.

In de halve finales winnaarsronde waren er 4 mooie partijen de huidige nummer 1 van de ranking Marco Smit mocht het opnemen tegen Brent Plaisier. Marco had hier en daar toch wat moeite met zijn spel en Brent profiteerde daar optimaal van en wist met 4-3 te winnen en zich zo als eerste te plaatsen voor de finale.

In de andere halve finale was er een goede partij tussen Arie van den Eijkel en Johan van Velzen alhoewel de uitslag anders doet vermoeden.  Beide spelers begonnen voortvarend aan de wedstrijd waar Arie zijn kansjes niet benutte deed Johan dat wel, hij won met 4-1 de wedstrijd.

De Finales zijn dus bekend zowel in de winnaarsronde en verliezersronde was het zeer spannend.

In de verliezersronde wist DirkJan den Hertog met 4-3 te winnen van Siem de Joode. Dirkjan die met 3-1 achter kwam wist zich knap terug te vechten in de wedstrijd en uiteindelijk de overwinning voor zich op te eisen.

En dan de finale in de winnaarsronde tussen Brent Plaisier en Johan van Velzen over een best of 9 legs. Bij winst van Johan kon hij gelijk komen in de stand van de ranking met Marco Smit. Johan die zijn vorm van de vorige wedstrijd doorzette begon met een 3-0 voorsprong daarna zakte hij qua spel terug.Brent ging op dit moment beter gooien en kwam terug tot 3-3 en hierdoor werd het een echte wedstrijd misschien niet qua gemiddelde maar spannend was het zeker. Johan kon zich op dat moment herpakken en wist de 4-3 te maken. De achtste leg staan beide spelers rond de 15 darts op een finish. Johan mocht als eerste aanleggen voor een 78 finish en hij miste 1 pijl op tops. Brent die de druk er daarvoor vol op had gezet met een 135 score en zo 32 overliet miste hierna een volle beurt op 32.  Van deze misser wist Johan optimaal te profiteren en won de finale met 5-3 door alsnog dubbel 10 te gooien.

Tijdens deze ranking zijn er 11x 180-ers gegooid, waarvan Marco Smit er 3 van gooiden.

De hoogste finish van de dag was eerst in het bezit van Brent met 102, daarna een 103 van Dirkjan en lang zag het er naar uit dat Arie met 141 de hoogste zou zijn echter wist Johan uiteindelijk te hoogste te gooien namelijk een 160 finish en hiermee het bierpakket verdiend had.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 2 =