DBBR Ranking #8 – Gesloten Bollenstreek

5 mei “Bevrijdingsdag” stond voor veel darters in het teken van het Gesloten Bollenstreek. Veel darters die op de doorgaanse rankings niet aanwezig waren geweest wilden maar al te graag de strijd aangaan voor deze Felbegeerde Titel!

Ferry van Veen wist van de 38 heren er met de titel vandoor te gaan en Rilana Erades was de beste van 16 dames.

Erades die een lange tijd uit het darten is geweest vanwege haar zwangerschap was nog niet helemaal 100% hersteld, toch wist zij door haar doorzettingsvermogen en mentaliteit deze Gesloten Bollenstreek op haar naam te zetten. In de poule fase won zij driemaal met 2-0 van Kelly de Ridder, Sabrina Heemskerk en Annemarie van der Niet. Daarna gaf zij maar 2 legs weg tegen aan haar tegenstanders en won de finale tegen Wendy Jansen met 4-1.

Van Veen had zijn zinnen al enige tijd op deze titel gevestigd nadat hij wist dat de ranking naar alle waarschijnlijkheid niet meer op zijn naam zou komen. De heren begonnen aan een Knock-Out toernooi, altijd even omschakelen na alle toernooien waar in poules gestart wordt. Ferry begon als 1 van de weinige met een voorronde en kwam daarna al gelijk tegen de huidige nummer 2 van de Ranking Arie van den Eijkel. Dan weet je dat je aan de bak moet! in een spannende partij weet hij te winnen met 3-1. De volgende namen kwamen vervolgens langs in zijn weg naar zijn finale : Brent Plaisier, Dennis Verhaegen en Johan van Velzen. In elke van voorgenoemde partij kwam Ferry op een achterstand maar wist deze telkens goed te maken.

Ronald Boot had ondertussen ook al een aardig rijtje aan namen verslagen : John Zandbergen, Marco Kleijn, Perry Noordermeer en Arie van Iterson.

Ferry won de finale met 5-0 van Ronald Boot, met een gemiddelde van 80,81. Zie hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 2 =