1e Oudejaarstoernooi De Vergulde Vos

Vrijdagmiddag 28 December stond het 1e Oudejaarstoernooi bij de Vergulde Vos te Rijpwetering op het programma. Het concept : een gezellig middagje darten en leuke prijzen. Dit is volgens ons wel aardig gelukt 🙂 Het inschrijfgeld bedroeg 2 euro en er waren allerlei leuke prijzen (21 stuks!), o.a. een vleespakket, cadeaubon pondje Paling, een feeststol, chocolades, verschillende champagnes en cadeaubon van de Vergulde Vos zelf.

Met 33 deelnemers werd er van start gegaan in 9 poules (6 poules van 4 spelers en 3 poules van 3 spelers). In de poules werd er 3 legs uit gespeeld.

Na de Poules gingen we verder met de Knock-Out wedstrijden in de Winnaars- en Verliezersronde :

In de halve finales van de winnaarsronde wist Johan van Velzen te winnen van Sander Teske, welke als 4e divisie speler echt een goed pijltje weet te gooien! een hele mooie prestatie van hem! De andere halve finale was qua aantal legs iets spannender. Ruud Vork kwam met 3-1 voor maar wist de winst niet over de streep te trekken en liet Piet Akerboom er met de winst vandoor gaan.

In de finale van de Verliezersronde kwamen de 2 vrienden Marco van Steijn en Daan van Seeters tegen over elkaar te staan. Beide waren blij elkaar dit keer pas in de finale tegen te komen omdat zoals zij zelf zeiden meestal de vriendenclub in de eerste ronde elkaar al tegenkwam. Marco bleek de sterkste van de 2, hij won met 3-0 van Daan.

De finale van de Winnaarsronde werd gewonnen door Johan van Velzen die het gehele toernooi geen leg heeft verloren en ook de hoogste finish van de dag heeft gegooid – 161 en maar liefst 8x de 180 score gooide. Piet Akerboom werd met 4-0 verslagen met 16darts, 21darts, 20darts en 17 darts. Het gemiddelde van Johan was 81,24.

Zoals bij al onze 2 euro toernooien mocht de winnaar als eerste iets van de prijzentafel kiezen en daarna de nummer 2 enzovoorts.. Zo gingen de meeste deelnemers met een prijs naar eigen wens naar huis.

Wij willen alle deelnemers bedanken voor de gezellige en geslaagde dartmiddag. De Vergulde Vos en wij hopen jullie volgend jaar weer te zien! Op naar een sportief 2019 🙂

Vriendelijke dartgroet,

ATDarts – Angelique & Tilly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 9 =